'Αλλαξε εικόνα ο Όμιλος Αντισφαίρισης                         Ελαιών!

Ολοκληρώθηκαν μετά από εργασίες δύο μηνών τα βελτιωτικά έργα που ξεκίνησαν τον Ιούνιο και τα οποία έχουν μεταμορφώσει την εικόνα του Ομίλου Αντισφαίρισης Ελαιών.
 
Με το κλείσιμο της ακαδημίας της Ελαιών για τις καλοκαιρινές διακοπές, μπήκαν οι μπουλντόζες στο χώρο και ξεκίνησαν τα βελτιωτικά έργα, τα οποία διήρκησαν δύο μήνες. Αυτά περιλάμβαναν τη βελτίωση των χωμάτινων γηπέδων, την επιδιόρθωση των γηπέδων με σκληρή επιφάνεια, την τοποθέτηση γηπέδων με συνθετικό γρασίδι εκεί όπου βρίσκονταν κάποια χωμάτινα, την εγκατάσταση νέων πυλώνων φωτισμού των 500 lux (που επιτρέπουν πλέον και νυχτερινά ματς) και την αναβάθμιση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.
 
Το πρότζεκτ κόστισε 100 χιλιάδες ευρώ και αποτελεί ιδιωτική επένδυση του Ομίλου με έδρα την Έγκωμη, το οποίο κλείνει φέτος 40 χρόνια δράσης και γιορτάζει έτσι με τον καλύτερο τρόπο την έλευση στη νέα εποχή. Σημαντική για τη λειτουργία της Ελαιών αποτελεί η στήριξη από τους χορηγούς, τον ΑΓΡΟ, τη Megabet και τη Netsmart.
 
Ο πρόεδρος του Ο.Α. Ελαιών, κ. Φοίβος Ζαχαριάδης, σχολίασε την ολοκλήρωση των έργων βελτίωσης του Ομίλου: Προχωρήσαμε σε αυτή τη μεγάλη επένδυση, με βασικό σκοπό να προσφέρουμε στα εκατοντάδες παιδιά και μέλη μας τις καλύτερες τενιστικές συνθήκες. Είναι με μεγάλη συγκίνηση που βλέπουμε εδώ και μερικές μέρες τη νέα εμφάνιση του Ομίλου μας και πραγματικά ανυπομονούμε να γεμίσει ο χώρος με αθλητές και να δούμε τα νέα γήπεδα σε δράση.
 
Περισσότερες πληροφορίες για τα νέα γήπεδα καθώς και φωτογραφίες, αλλά και πληροφορίες για τις εγγραφές στην ακαδημία, υπάρχουν στη σελίδα του Ομίλου στο Facebook (EleonTennisClub).

 

Παγκόσμια πρωτιά για την ΕΛΑΙΩΝ


 

Η Ακαδημία Τένις ΕΛΑΙΩΝ, μαζί με την ομάδα του Φώτου Καλλία ELEON ELITE και LARNACA ELITE  TENNIS ACADEMY (της οποίας υπό τη σκέπη λειτουργεί πλέον ο Ο.Α Λάρνακας), κατάφεραν να γίνουν οι πρώτοι παγκοσμίως, που "δίνουν τα χέρια" για συνεργασία με την Ακαδημία Τένις στην οποία θήτευσε ο Ραφαέλ Ναδάλ, γνωστή ως BTT.

Ως πριν από λίγο καιρό, η Barcelona Total Tennis, σύνναπτε συνεργασίες, δίνοντας τα φώτα της, μόνο σε Εθνικές Ομοσπονδίες Αντισφαίρισης.

 

Αυτό όμως πλέον αποτελεί παρελθόν, αφού οι Φοίβος Ζαχαριάδης και Φώτος Καλλίας, κατάφεραν να συνεργαστούν, με μία εκ των κορυφαίων Ακαδημιών Τένις στον πλανήτη.

Στα πλαίσια της συνεργασίας και ως πρώτο βήμα, ένας εκ των προπονητών της ΒΤΤ, βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Ο.Α Ελαιών την τελευταία Κυριακή του περασμένου Σεπτέμβρη με σκοπό να δει τους επίλεκτους αθλητές, αλλά και για να οργανώσει το πλάνο συνεργασίας με τους εδώ υπευθύνους.

Κάτι ανάλογο, έλαβε χώρα επίσης ύστερα από δύο ημέρες και στις εγκαταστάσεις του Ο.Α Λάρνακας.

Το CyprusTennisSociety.com, ήταν κοντά στο μεγάλο γεγονός, ενώ όπως θα διαπιστώσετε από το φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί, άπαντες έδωσαν το παρόν τους στο.. ισπανικό κάλεσμα..
3η σε όλη την Ευρώπη η Ομήρου!


 

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο ευρωπαϊκό του U14 η Ελίζα Ομήρου.

Η 14χρονη τενίστρια του Ομίλου Αντισφαίρισης Ελαιών, με καθοδηγητή τον Φώτο Καλλία, κατάφερε να κατακτήσει να ανέβει βάθρο στο Ευρωπαϊκό Μάστερς που έλαβε χώρα στην Ιταλία το τριήμερο που μας πέρασε.

 

Η Ελίζα, κατέκτησε την τρίτη θέση, ανάμεσα στις οκτώ καλύτερες ευρωπαίες τενίστριες, αφήνοντάς μας να ονειρευόμαστε για αυτό πουμπορεί να μας περιμένει στο μέλλον.

Η Ομήρου, ξεκίνησε νικηφόρα την περιπέτειά της στο τουρνουά, πετυχαίνοντας μία νίκη που την έφερε στα ημιτελικά. Εκεί, απέναντί της βρήκε το νο1 του ταμπλό και της Ευρώπης, όπου γνωρίζοντας την ήττα με 7-5, 6-1, βρέθηκε να παίζει για το χάλκινο μετάλλιο. 

Ένα μετάλλιο που ήρθε, ύστερα από την επικράτησή της επί της Ρωσίδας αντιπάλου της (6-3, 6-1), με την Ελίζα να τερματίζει ανάμεσα στις τρεις πρώτες τενίστριες της ευρώπης για το 2013.

Ένα μεγάλο μπράβο στη Λευκωσιάτισσα τενίστρια, αλλά και στον προπονητή της Φώτο Καλλία, καθώς και σε όλη την ομάδα που βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο στο πλάι της στην Ακαδημία Τένις Ελαιών.

c5c7ab545431042b7f6cff2eeae587ea


ELEON ELITE - BTT ACADEMY

 Eleon has succesfully concluded an agreement to co-operate with BTT, Spain leading tennis academy. 

Το Ελαιών Τένις, η μεγαλύτερη ακαδημία τένις στην Κύπρο, δίνει τώρα την ευκαιρία στους αθλητές που προπονεί να τύχουν αξιολόγησης και να προπονηθούν σε μία από τις καλύτερες ακαδημίες τένις στον κόσμο, την BTT της Ισπανίας.

Η ακαδημία  ΒΤΤ Barcelona Total Tennis, είναι η μεγαλύτερη ακαδημία στην Ισπανία. Διαθέτει την υποδομή αλλά και τους κορυφαίους επαγγελματίες τεχνικούς για να στηρίξουν την επαγγελματική καριέρα αθλητών που πρωταγωνιστούν στο τένις, παγκοσμίως. Επικεφαλής της ο Τεχνικής Ομάδας της BTT είναι  ο Francis Roig, δεύτερος προπονητής του Ραφαέλ Ναδάλ.

 

Η σύναψη αυτής της συμφωνίας από το  Ελαιών Τένις θεωρείται μεγάλη επιτυχία για τόσο για τους αθλητές της Ακαδημίας του Ελαιών όσο και για τον κόσμο του τένις στην Κύπρο γενικότερα. Αυτό γιατί μέσα από τη συμφωνία Ελαιών - BTT, οι αθλητές μας θα περνούν από το screen των τεχνικών της BTT και ανάλογα, θα προπονούνται υπό την καθοδήγηση και την τεχνική υποστήριξη της μεγάλης αυτής ακαδημίας που στήριξε και τον Ραφαέλ Ναδάλ.

Η ακαδημία BTT αποδέχτηκε την πρόταση συνεργασίας του Ελαιών αναγνωρίζοντας το μοναδικό επίπεδο της τεχνικής ηγεσίας και υποδομής του Ελαιώνα. Σημειώνεται ότι  αρχηγός της τεχνικής ομάδας του Ελαιών είναι ο Φώτος Καλλίας, ο οποίος υπήρξε πρωταθλητής και επαγγελματίας τενίστας γνωστός στον χώρο του τένις παγκόσμια.

Τον Οκτώβριο αναμένεται να φθάσει στα γήπεδα του Ελαιώνα προπονητής της ΒΤΤ όπου ο Φώτος Καλλίας με την ομάδα του θα αξιολογήσουν και ανταλλάξουν απόψεις αναφορικά με τους επίλεκτους ( Elite) της Ακαδημίας μας.Το Eleon Tennis προχωρά σε συνεργασία με την Ακαδημία του Ναδάλ


*for more photos, please visit our photo gallery. Health Certificate:

For players participating in open tournaments they need Health Certificate.
In order to obtain health certificate you must do the Following:

A. For athletes up to 12 years old

  1. Cardiomascular examination.
  2. Blood Group Rh
  3. The health Certificate must be filled by a pediatrician and should be accompanied by 1 picture.

B. For athletes from 12 years to 32

  1. Cardiomascular examination.     
  2. Full Blood analysis.  
  3. The health Certificate must be filled by a General Praetician or by a Cardiologist.  

C. For athletes 32- 35 years old.
 All above (A&B) are required plus a stress test.

D. For athletes over 35 years old.

 All above (A&B) are required plus a stress test. (Duration of Health Certificate-2 Years)

 

Notes:
1) Free Cardiomascular examination is being offered every Tuesday(From September-February) and Wednesday at Lefkotheo Stadium between hours of 15:00-19:00.
2) The fully completed health Certificate should be send through our Tennis Club to the Cyprus Tennis Federation. Two pictures must also be included.

Footer
Designed & Developed by NETinfo Services Ltd.
No images, text or other material whatsoever from this website may be copied, published, re-produced or otherwise used without the written permission of NETinfo Services Ltd.